<<terug naar fotoalbum

KOBA buurt vierde een knal feest
20-09-2003

FOTOVERSLAG

Lange voorbereidingen en spannende momenten gingen vooraf aan het grote KOBA feest afgelopen zaterdag tussen de flats van de Koolvis- en Baarsweg alsmede het Zeeltplein. Allerlei spelattributen en een groot mobiel podium met talrijke kraampjes vormden de basis voor een ongelooflijk leuke dag voor bewoners en mensen uit allerlei disciplines in Hoogvliet. Vier teams, samengesteld uit mensen van de deelgemeente, woningbouwverenigingen en de alom bekende Hoogvlietse steppers (Kees van Pelt, deelgemeente, Eric Geraets, Conny van der Pijl, Peter van Druten, Edwin Smid, Martien Kromwijk WoonbronMaasoevers, Chris Reit, Jon van Eenennaam, Marcellus Hoornweg, Marlies Bruning, Anja Dorchain (Koba), Evelien, Paul den Broeder (Steppers), Marja Verburgt, Ger de Bruijn, Gerda de Bruijn) streden tegen elkaar om de felbegeerde KOBA bokaal. De teams met de sprekende namen: Sloophamer, Heipaal, Baksteen en Verfkwast gooiden alles in de strijd op deze zonovergoten dag. De organisatie, BKBB in samenwerking met SWH Opbouwwerk, had van alles verzonnen om het de deelnemers moeilijk te maken zodat het publiek zich kostelijk kon vermaken.

Malversaties bij deelnemers

Directeuren en personeel van woningbouw organisaties, SWH en mensen uit andere bedrijfstakken of 'zomaar' Hoogvlieters renden in sportieve outfit zich uit de naad om kartonnen woningen te bouwen met dozen, heipalen met de hand in de grond te rammen of om ballen door gaten te schieten. Deze KOBA spelen, zoals ze ook wel werden genoemd, kenmerkten zich door vooral het ludieke bij dit gebeuren. Als scheidsrechters waren Hans Elemans, ex deelraadsvoorzitter en Jan Koopmans, redacteur en Hoogvlieter van het jaar 2002 ingezet. Omdat Elemans wel pen en papier op de kop kon tikken en Koopmans niet, werd deze eerste meteen als leider opgeworpen, het geen hem natuurlijk wel was toevertrouwd. Hoewel er duidelijk hier en daar met de regels werd geknoeid door de deelnemers en er zelfs diverse pogingen werden ondernomen de integere scheidsrechters om te kopen kon uiteindelijk toch iedereen aan het eind van de dag een prachtige trofee in ontvangst nemen.

Pleinspektakel

Nadat de spelen ten einde kwamen en de deelnemers door de masseurs weer op de been waren geholpen begon op het Zeeltplein het feest los te barsten. Een knallende loterij waar heel mooie dingen mee waren te winnen en veel vrolijke muziek deden de Meeuwenplaat herleven en menig aanwezige ging helemaal uit den bol. De Funny Boots Country Dancers gaven niet alleen zelf een prachtige demonstratie maar lieten ook de net bijgekomen deelnemers een dansje maken, tot grote hilariteit van het publiek. Want wie krijgt nou de kans een deelraadsvoorzitter te zien huppelen met opgetrokken broekspijpen? Klapstuk werd echter het optreden van de Keltische groep Omnia die op authentieke instrumenten sferen wist op te roepen die varieerden van nostalgie tot tranceachtig. (Geheel spontaan stonden zij nog een deel van de gage af voor het goede doel !)

Doe Een Wens

Bij de loterij was als prijsklapper een gratis verhuizing te verdienen voor iemand die vanwege de vernieuwingen binnenkort moet verkassen, deze prijs ging naar mevrouw Indra Lard. De opbrengst van deze loterij, waarbij de prijzen door talrijke sponsoren beschikbaar was gesteld, is geheel ten goede gekomen aan de stichting Doe Een Wens. De voorlopige opbrengst is ongeveer 1100 euro maar er zijn nog toezeggingen gedaan zodat het nog meer kan worden. Zowel organisatie, deelnemers en bezoekers waren bijzonder tevreden over het verloop van het spektakel, al was het wat jammer dat veel bewoners van deze buurt het gebeuren vanachter hun ruiten bekeek in plaats van gezellig tussen al de anderen. Toch heeft het feest de wijk weer wat opgefleurd en laten zien dat KOBA bewoners ondanks de dreigende sloophamer er nog zin in hebben. Spreekstalmeester Joop van der Hor, die de hele dag met zijn soms krankzinnige superlatieven aan elkaar praatte, gaf dan ook geheel terecht een compliment aan de organisatie. Ook Hans Elemans, ooit de man die de grootse vernieuwingen in Hoogvliet inluidde met de sloop van de Waaier, waarbij Cesar Zuiderwijk letterlijk was opgetrommeld, voelde zich een tevreden man bij het zien van zoveel enthousiasme bij bewoners en mensen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering. Kortom; een zeer geslaagd gebeuren. Dankzij sponsors als:

Deelgemeente Hoogvliet, WoonbronMaasoevers, Stichting Welzijn Hoogvliet,CT-AV, Bendanon Transport, Sportzeskamp Hoogvliet, Van der Ent / Kuster Koot, Handyman, Roobol Woonwinkel, Brantano schoenen, Oly Stipt Supermarkt, Vleeschhouwerij Wiljhelm Tellplaats, Arap Relatiegeschenken, Wascircus Woefwash, Autobedrijf Hans Eindhoven, Brasserie Me Moeder, De Sprint, Variprint Rotterdam, Van de Kamp Verlichting, Multi-Vlaai, De Hippe Knipkapper, Freestyle Haarmode, Bis Supermarkt, De Goudsbloem, De Intuïtie, Xenos, Bloemenstudio Helleborus, Lion Beddenshop, Kantoorvakhandel Voskamp, Konmar, Karwei, Yves Rocher, Roggeveen, Primera, Miss Etam, Niggebrugge en Hengelsport- De Dierenvriend kon dit gebeuren in de KOBA buurt plaats vinden.
De organisatie was in handen van BKBB Lydia Kloosterman, Christa Kloosterman, Daisy van Hengel, Anja Dorchain In samenwerking met Stichting Welzijn Hoogvliet.

Helpers waren, Joop van der Hor, Deanna Gozzi en Carla ten Have (SWH), Jan Koopmans, Hans Elemans, Toos Agtmaal, Jeanne van der Velden, Marrie den Otter (KoBa), Manny Eindhoven, Roel van der Sluijs, Martin van Hengel en Medewerkers WoonbronMaasoevers.

NAAR DE FOTO'S